mandag 21. februar 2011

anbefalinger

Tartufo
Denne koselige restauranten ligger midt i sentrum av Platanias, rett ovenfor bensinstasjonen ved torget. Hyggelig betjening, fantastisk god mat og verdens beste ostekake som avslutning. Restauranten ligger rett ved gate
n, så man har fullstendig oversikt over alt som foregår. Og er ikke det interessant er det en veranda på baksiden med litt mer intim stemning. Tartufo er kjent for deres pizza og calzone (selv har jeg ikke kommet så langt ennå, men jeg har kilder som sier den er den aller beste) Prisene er fine i tillegg. Jeg har spist en god del forskjellige retter der, og absolutt alt falt i smak. Jordan og jeg dro dit ofte i fjor sommer og hver gang bestilte vi en pizza og en annen rett, så smakte vi hos hverandre. Det er sånn det er best. Akkurat slik som Tartufo er best.

Diogenis
Denne restauranten ligger over INKA buti
kken, midt i sentrum av Platanias. Det fineste er å sitte ute på baksiden med utsikt over den vakre stjernehimmelen. Det spilles romantisk og fin gresk musikk som lager en rolig og behagelig stemning. Maten er velsmakende og herlig. De har et bredt utvalg av middagsretter. Alt fra villsvin til lasagne til struts. Etter hvert besøk får man servert frukt, is og kakestykker. Og så godt som det smaker er bare det grunn nok til å besøke Diogenis. Bare av å skrive dette kjenner jeg det kribler i fingrene etter neste besøk dit, mmmm.

Astrea
Denne restauranten ligger helt på toppen
av gamlebyen i Platanias rett ved siden av kirka. Utsikten fra restauranten er rett og slett nydelig. Knallgod service av en gjeng med underholdende kelnere fulle av energi. Tre dager i uken er det gresk aften, noe som inneholder dans av profesjonelle dansere, dans for gjestene og høy stemning. Jeg og familien har spist oss gjennom hele menyen og all maten er kjempegod. Hvitløksbrødene er et must, ikke glem det. Ouzoenflaskene svever mellom bordene med jevne mellomrom. Denne restauranten passer for alle mennesker i alle aldre. Er man ute etter et sted med god stemning og underholdning er dette stedet og gå til!

Crazy Taste
Dette lille stedet ligger 5 minutter til f
ots vestover fra torget i Platanias. De serverer alt fra toast til is til crepes til nachos. Vi går dit for crepes (pannekaker). Man kan få de servert med alt mulig. Peanutsmør, ost, skinke, sopp, is, sjokolade, banan, jordbær osv. Man trenger ikke spise en stor biff hver eneste kveld, det er godt og variere litt med for eksempel crepa med ost og skinke til middag.

Astrea Seaside Bar
Denne strandbaren ligger rett ved siden a
v moloen på vestsiden i Platanias. Tre minutters gangavstand fra torget. Knallgod service, super mat og deilig sydenatmosfære. Solsenger er tilgjengelige og det er lekeplass for barna. Det er et flott utvalg av desserter og drinker, her får man alt man måtte ønske. Har de det ikke, fikser de det. I fjor tilbringte jeg hver eneste dag her (haha, noen som vil gjette hvorfor?). Mine personlige favoritter er spagetti bolognes/carbonara, toast spesial, cheeseburgeren og gresk salat. I skrivende stund kjenner jeg at det er på høy tid med sommer igjen!

Aspasia
Denne strandbaren ligger et steinkast vestover fra den jeg nevnte ovenfor. Familien min har kjent han som driver den i sju år og han er en av de
beste kokkene i området, uten tvil. Kjøttbollene, omeletten og pizza ligger øverst på lista vår. Solsenger er tilgjengelige og er man ute etter et rolig sted er dette helt klart den rette plassen.

Chania
De fleste av dere vet nok at havna og markedet er noen av de store turistattraksjonene i byen. Jeg for min del har funnet mine faste stoppesteder. Stradivarius, Bershka, Pull & Bear og Zara. Disse fire, fantastiske butikkene ligger på rekke og rad i den store gata man kommer til hvis man har gått gjennom turistgata fra havna. Første gang jeg gikk innom butikkene ble jeg stum. De har så utrolig mye kult
, alt er billig (i forhold til Norge så klart) og alt er fresht! Trenger jeg si mer?

Hondos Center
Dette er et treetasjes sminkesenter med alt fra overprisede bher til hårspray til sminkeservietter til hugo boss til tamponger til deodoranter til showergel til neglelakk. Som dere sikkert forstår har de alt mulig! Ikke er det spesielt dyrt heller.
Gå amok!

Og er man på tur inne i byen blir man naturligvis sulten og tørst. Roxani er et bittelite sted hvor de selger crepes som smaker helt fantastisk. Selvfølgelig kan man velge mellom alt mulig pålegg. Roxani ligger i enden av turistgaten, mot veien. Og frister ikke det ligger Everest et steinkast unna. Der selger de baguetter, toast, kaker og diverse. Ikke overraskende nok er det masse og velge i her også. Nam nam!

Elafonissi
Denne ubeskrivelig vakre stranden har nok de flest
e hørt om. Med privatbil skal man nok klare å kjøre dit på under halvannen time (fra Platanias området). Midt i høysesongen er det smekkfullt av turister fra alle kanter, men tidspunkt skal man ikke bry seg så mye med. Denne stranden må man bare innom!


17 kommentarer:

 1. Åhhh... som jeg lengter tilbake til Kreta når jeg leser dette - og ikke minst når jeg ser bildene!! Kanskje du kan fortelle hvordan Tzatziki lages på ekte gresk vis forresten??

  SvarSlett
 2. Åhhh som jeg lengter til Kreta nå!!! Både av bildene og det du skriver! Kanskje du kan gi oss oppskriften på Tzatziki på ekte gresk vi også??

  SvarSlett
 3. ja ble bitt av bloggbasillen jeg også ;) og dette innlegget ble jeg veeeeeldig sulten av!! Ser ut som at du nyter livet der nede! :)

  SvarSlett
 4. Flaut å si det, men jeg har vært på omtrent alle de plassene du har nevnt her. Noen opptil flere ganger.
  Høres ut som at jeg ikke gjør annet enn å spise når jeg ferierer ^^,

  Men flott at du som er lokalkjent legger ut slike anbefalinger! :)

  SvarSlett
 5. jeg har vært noen av stedene ser jeg;)
  er ingen restauranter åpne på vinteren?:p
  kan du ikke lage et innlegg om platanias utenfor sesongen? med bilder.. ;)
  - Lena

  SvarSlett
 6. Camilla J: Det er vel ikke noe flaut det! Når man er på ferie skal man spise og kose seg! :) Jeg gjør ikke annet enn og spise når jeg er på ferie, hehe. Og takk, bra du likte det! :)

  SvarSlett
 7. Lena: Diogenis er åpen i helgene, tror det er den eneste.
  Noe spesielt du tenkte jeg kunne utdype meg i? Hver gang jeg legger ut bilder er det jo utenfor-sesongen-bilder, det er liksom ikke så mye mer og se :P

  SvarSlett
 8. Heia vennen! Mmmm - ble sulten av dette. :-) Jeg fikk I dag beskjed av mine søte små at det er 9 dager til du kommer hjem.. Sees snart! Klem fra ho gumor

  SvarSlett
 9. Gudmod: Holder de telling? Så søtt! Gleder meg til å se dere om 10 dager! :)

  SvarSlett
 10. Æ glede mæ så SYYYYKT til august, æ klare nesten ikkje å sitte stille når æ tenke på det! Og enda bedre, du kommer snart HJEM!:D (iallefall nesten bedre, æ har jo mest lyst å dra til Kreta æ som sitt i Tromsø å råtne mens du leve livet på ei sydenøy:p) Æ e gira. Å du e bare best <3

  SvarSlett
 11. Catharina: Det skjønner jeg godt! Men er vel godt å ha noe å se frem mot da :) 8 daga, hoho! Er så spent :) Du er best!

  SvarSlett
 12. ok:)
  jeg vet ikke helt hva jeg vil se, vil bare se nye bilder av Platanias egentlig, noe å fylle de 102 dagene til jeg er tilbake med:) haha!
  - Lena

  SvarSlett
 13. Lena: Dagene kommer til å fly unna ;)

  SvarSlett
 14. Calzonen fra Tartufo = HEAVEN :)
  Et must å prøve (det gjelder deg også Marie:) )

  Og Crazy Taste, perfekt til frokost/lunsj, middag, kvelds eller nattmat...rett og slett alt :D

  Savner det gode liv i Platanias!

  -Tine

  SvarSlett
 15. Tusen takk for supre tips!! Akkurat d jeg trengte ;)
  Vi skal bo på Ideal beach! Har hørt at d er koselig der :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint at det hjalp, bare hyggelig :-)

   Ideal Beach er veldig fint! Håper dere får et fantastisk opphold :-)

   Slett