onsdag 7. september 2011

vinterhalvåret

I fjor fikk jeg ofte spørsmål hos turistene hvordan det er her i vinterhalvåret. Jeg svarte pent at jeg har dessverre ikke peiling, men spør meg igjen neste år så skal jeg fortelle om det. Jeg tok mitt siste bad i november, i løpet av de dagene vi hadde over en uke med afrikavind og nesten for mange varmegrader. Ble syk i over to uke etterpå, så det var visst ikke særlig lurt. Vi hadde et snøfall her i desember som varte en ettermiddag, da var temperaturen på null uten tvil. Vi hadde mye regn, mye fuktighet, mye sol, mye vind og massevis av torden og lyn.

Men når turister spør da, så svarer jeg at ja det var iskaldt. For det var det. Temperaturen lå vel gjennomsnittlig på 11 - 12 grader. Og da ler de. Pfff, det er vel ikke noe, hahaha. Ja, men så var det ca 15 grader inne da. Åja. Prikk prikk prikk. Ubehagelig stillhet. Kan dere tenke dere å komme ut av det varme (som vi måtte varme opp 10 - 30 minutter i forveien) dusjvannet og rett inn i iskald luft. Nei, for dere har varme i gulvet. Og isolasjon. Noen av oss hadde vedovn, gassovn eller varmeluftvifte. Så sånn overlevde vi vinteren.

Så, ja. Det var kaldt. Men vi hadde også varme dager. Vil påstå at vinteren var en god blanding, hvis jeg husker rett.

November i fjor
Desember i fjor, første snøfallet her på seks år!
JanuarFebruar
Mens jeg var i Norge i hele mars hadde de visst hatt dager hvor temperaturen lå på nærmere null grader har jeg hørt. BRR!

2 kommentarer:

  1. Sv; Jeg har rundt fem par sko som står på "må ha"-lista akkurat nå, og ja - JC Lita er en av dem. Men akkurat nå har de ikke inne den modellen jeg har lyst på, så derfor skal jeg kjøpe Ami i mellomtiden ;D

    I Trondheim så var det sikkert -15 i mars...

    SvarSlett
  2. Men hva gjør dere på Kreta på vinteren nå alle turister har reist hjem og hotellene er stengt?
    Kristin :-)

    SvarSlett