tirsdag 9. august 2011

øya


I dag ble jeg ferdig med Øya. Har lest den to ganger før, men måtte lese den igjen etter at jeg hadde vært på Spinalonga. Den første gangen jeg leste boka dannet jeg meg et bilde i hodet av hvordan øya så ut, både sett utenfra og fra innsiden. Hvordan menneskene så ut. Hvordan alt føltes. Men nå etter at jeg har sett den i virkeligheten måtte jeg rive ned min versjon av øya, og huske den virkelige. Hvordan det var å gå gjennom gatene med mine egne to bein. Speide over til Plaka. Så nært, men likevel så fjernt. Det var helt fantastisk å lese boken igjen, og kunne være tilstede på Spinalonga mens jeg leste. Rett og slett herlig.

Har du lest Øya? Hvis ikke.. LES DEN!

5 kommentarer:

 1. Sv; Nja, det blir litt for mye av det gode. Vi har kjørt til en ny by hver dag, og det å skifte hotell hver natt er ganske slitsomt. Er heldigvis hjemme i Trondheim igjen nå da ;)

  Har forreten prøvd å lese Øya siden.. 2009? Men jeg får meg aldri til å starte. Synd, fordi jeg tror det er en bra bok!

  SvarSlett
 2. Leste den i begynnelsen av sommerferien! Det er desidert den beste boka jeg har lest. Så neste år blir det et besøk til Spinalonga :)

  SvarSlett
 3. har lest den to ganger på norsk og en gang på engelsk jeg:) beste boka!
  -Lena

  SvarSlett
 4. Vil forresten anbefale dere å lese "Hjemkomsten" hvis dere likte "Øya", er samme forfatter :) Der foregår historien i ..Spania, tror jeg det var? "Øya" er helt klart min favoritt da ;) Har vel noe å gjøre med at handlingen foregår på Kreta!

  SvarSlett
 5. Sv; ..og flere herlige innkjøp er på vei! Bare å oppdatere seg fremover ;D

  SvarSlett