lørdag 15. oktober 2011

samvittighet ute av kontroll

Jeg er en jente som fyller 21 år om ti dager. Jeg glemmer helt av at jeg skal fylle år midt opp i alt som skjer, men det er fint når jeg kommer på det. Men det er ikke poenget. Jeg er "voksen", selvstendig og tjener mine egne penger, men likevel får jeg alltid dårlig samvittighet når jeg bruker de. Til og med når det er noe jeg har skikkelig lyst på! Søskenbarnet mitt laget et nyttårsforsett til meg for dette året, at jeg skulle slutte og tenke slik og unna meg selv noe hvis jeg virkelig hadde lyst på det. Og det har jeg jo gjort, men den dårlige samvittigheten slipper liksom ikke helt taket, selv om jeg prøver. Hver gang jeg skal kjøpe noe kommer jeg opp med unnskyldninger på hvorfor jeg må ha det, og det er jeg så lei av!


Kan noen riste meg litt og fortelle meg at jeg trenger ikke få vondt i magen når jeg unner meg selv noe jeg har siklet lenge på og faktisk har råd til? Vær så snill! 

7 kommentarer:

 1. du fortjener å bruke litt penger på deg selv <3 Nyt det!

  SvarSlett
 2. litt av gleden ved å jobbe er jo at man tjener penger slik at man kan kjøpe seg ting man har lyst på.lev livet og bruk pengene du har,man vet aldri når det er over.

  SvarSlett
 3. Anonym: Godt sagt! Setter stor pris på dine kloke ord! :)

  SvarSlett
 4. Æ vet så altfor godt kordan du har det. Æ prøve å tenke på det faktum at vi faktisk bare leve en gang, og at det e viktig å kose sæ og unne sæ sjøl ting man virkelig ønske sæ av og til. Det e jo så klart viktig å ha orden på økonomien og ikke ta helt av med shoppinga, men man skal jo ikke BARE være flink hele tida heller. :)

  SvarSlett
 5. Susanne: Nemlig! Viktig å finne en mellomting! :)

  SvarSlett
 6. Herregud æ e glad i DÆ!!! :D Du e fantastisk akkurat slik som du e. Elske at du e så sparsom, men du fortjene også å belønne dæ med alt du har lyst på, for du e den beste æ vet om. Du bor i mitt hjerte, og der e det plass til masse moteklær,sko og smykker. Love you Mie <3

  Glede mæ til å se dæ igjen.. Kanskje æ kommer en tur til hjem før jul. <3

  SvarSlett
 7. Jeg syns det er viktig å bruke penger man har jobbet for, på det man virkelig vil ha. Som ei over sa, det er viktig å ha orden på økonomien også. Men det er så utrolig godt å nyte lønningene sine litt! (Det er vell jeg et prakteksempel på, hihi.)

  SvarSlett