onsdag 1. juni 2011

svar til leser

Hei Marie.
Lurer på et par spørsmål, hadde blitt veldig glad hvis du tok deg tid til å svare. Jeg og mamma var i Platanias i fjor, du kom med flayers og du satt deg ned og pratet med oss, søte jenta. Jeg har fulgt bloggen i ett år nå, og endelig skal jeg tilbake til Platanias, denn
e gangen med kjæresten :) Men lurer på noe da vettu. Har du en god fiskerestaurant å anbefale i Platanias? Gjerne litt romantisk, hihi. Også hvor er det liksom hot å dra på kveldene nå, hvis vi vil ha litt liv ett par kvelder? Og hvor har de god strawberry daquiri? :) Også du, hva savner du mest fra Norge? Av mat, godis, snacks osv? Klem fra Therese fra Drammen :)

Hei Therese! :)
Først og fremst, så utrolig gøy at du har fulgt bloggen min så leng
e! Blir kjempeglad :)
Helt ærlig har jeg faktisk aldri vært
på en fiskerestaurant her i Platanias, utrolig nok. Men jeg vet at det ligger en nede ved havnen her, rett ved fotballbanen. Der blir det litt mørkere om kveldene og litt roligere enn oppe i gaten, så vidt jeg har forstått. Men maten vet jeg dessverre ikke noe om. Noen av dere lesere som har vært der og kan komme med tips til Therese?Om kveldene er det midt i smørøyet at det skjer. Splendid, Tropicano, Eclipse. Eventuelt Plus, Social eller Café Café. De tre førstnevnte er ekstra partyparty, mens tre de sistnevnte er egentlig bare vanlige kaféer som skrur opp volumet på musikken så snart klokken nærmer seg midnatt. Strawberry daquiri har jeg ikke drukket på flere år (nå hørtes jeg gammel ut), så det vet jeg ikke. Drinkene her varierer så mye fra bar til bar. Men her igjen tror jeg at mine lesere kan hjelpe deg, ikke sant dere? Personlig drikker jeg nesten bare mojitoer på Splendid, men hver sin smak :)

I fjor hadde jeg mye større cravings enn nå. Sikkert fordi jeg var i Norge i hele mars og spiste alt jeg kom over (les: overdrivelse), og hamstret med meg en god del hit. Men likevel, cravings har jeg. Jeg hadde altså ikke hatt noe imot sushi, mamma og pappas hjemmelagede middager, mammabrød (selv om jeg har i fryseren), ost og baconpølse, kyllingsalaten fra knoll og tott med et halvt tonn karridressing. Vanligvis ville smågodt, melkesjokolade og diverse pålegg stått på lista, men jeg har et helt kjøleskap fullt, hihi.

15 kommentarer:

 1. Hei

  Jeg kan komme med noen anbefalinger:) Har selv bodd der, og jobbet på Splendid og Tropicano:)

  På Tropicano har de de aller beste Strawberry daquiry! Helt klart! De bruker kun ferske jordbær, og jeg digger den! :) Splendid har nok best Mohjito:)
  Når det gjelder fiskerestauranter så har ikke jeg, som Marie:), spist mye fisk akkurat i Platanias - men du kan få gode fiskeretter på de fleste restaurantene. Men i Chania har de egne fiskerestauranter som jeg virkelig anbefaler. De ligger ved havnen - men ikke akkurat helt nederst ved sjøen - men gå litt bak og opp i gatene:) Der får du de beste (jeg husker dessverre ikke navn)!

  Jeg vil også ned nå..... Stort savn!

  T

  SvarSlett
 2. Sv; Det var vell heller den: "Jeg vet at du leser alt", som fikk meg til å føle meg som DEN stalkeren :p

  SvarSlett
 3. Elsker oppdateringer på bloggen :D Lykkeee

  Forresten, når du nevner sushi, vet du om noen restauranter i platanias som har sushi? Hadde som mål i fjor å prøve meg på sushi mens jeg var der, men fant ingen restauranter som hadde, men siden du også nevner fiskerestauranten, så kan det kanskje hende de har sushi der+

  SvarSlett
 4. Sv; Nei, jeg stjal bilet fra internett ett sted for mange, mange år siden. Det er ikke orginalt da, for jeg har puttet det inn i photoshop og fikset og trikset litt. Men takk likevell :)

  SvarSlett
 5. Personlig synes jeg strawberry daquiryen på eclipse var den aller beste! Smakte på nesten alle rundt om i platanias, og det var rett og slett den beste jeg smakte av alle! Den var nyyydelig:-)

  SvarSlett
 6. Til Therese: De har supergod Strawberry Daiquiri på Astrea Restaurant i gamlebyen (helt øverst ved siden av kirken) - og de sparer ikke på spriten av den grunn...hehe
  De lager av ferskje jordbær og er helt nydelig syns jeg... den MÅ dere prøve.

  Laila

  SvarSlett
 7. Anonym: Jeg tviler på at de har sushi på den fiskerestauranten, men man vet aldri. På kaféen Sea U i Xania hver tirsdagskveld serverer de sushi. Jeg har som mål å komme meg dit minst en gang i løpet av sommeren ;)

  SvarSlett
 8. Gleder meg sykt til kreta 16 juni nå! Kan ikke vente :)

  SvarSlett
 9. å herremin så snill du er, marie. ett helt innleggt til meg da :D

  og tusen takk til dere som har gitt tips, jeg tar det til meg. :)))

  Men du, marie, vært mye dårlig snakk om tomater, agurk og grønnsaker nå, og jeg som gleder meg sånn til gresk salat :( hvordaqn ligger det ann på platanias, sereverer de gresk salat, og ikke noe ecoli rykter og slikt?

  så det er ikke noe du kunne tenkt deg fra norge?, tenkte kanskje jeg kunne kjøpt med noen småting.. å stikke innom, hvis jeg finner hotellet og deg da...

  SvarSlett
 10. Therese: Bare gøy det! :) Dessuten fant du jo ikke tilbake til svaret jeg skrev i det andre innlegget, så da måtte jeg bare ;)

  Har sett overskriftene både på vg og dagbladet, men har ikke tenkt noe mer over det. De serverer alt som normalt her, så vidt jeg vet. Tomat har vi spist i det siste, men vi tok ingen sjanser med agurken.

  Så søtt av deg! :) Jeg tror faktisk jeg har alt jeg trenger! Eller.. Jeg er fri for leverpostei, hihi!

  Hvilket hotell skal du bo på?

  SvarSlett
 11. Vi skal bo på Porto Platanias Beach & Spa, veldig fint hotell ser det ut som. I fjor bodde vi på menia, liker meg enegelit overalt der jeg.... langt unna der du jobber?

  jeg bare gledeer meg til til å gå å kjøpe gyros å mythos når vi ligger på stranda jeg nå.. kommer på onsdag... meldt litt dårlig vær den siste halve uken vi skal være der, men håper på det beste. :)

  mulig jeg tar med meg en postei.hihi..

  SvarSlett
 12. Therese: Ah, så deilig! Det er et nydelig hotell! :) Hotellet mitt ligger ca ti minutter til fots unna ditt hotell. Ikke mot Xania, andre veien :)

  Det er juni nå, så jeg tror nok været kommer til å holde seg ganske stabilt framover! :) Siden forrige lørdag har vi hatt over 30 grader og sol hver dag!

  Hihi! :D

  SvarSlett
 13. hei :)
  hvilken dager jobber du på hotellet? :) kanskje vi tar en tur innom. ;)

  det eeeeer så deilig her <3

  SvarSlett
 14. Anonym: Hver dag bortsett fra torsdager :) Morgen og kveld!

  SvarSlett