onsdag 19. januar 2011

jeg vil jeg vil jeg vil

I løpet av den siste uka har vi hatt ikke mindre enn to dager med knallblå himmel, sol og 17 grader. Men fytt i grisen så kaldt det er om nettene. Det kan hende at det har noe med å gjøre at jeg sover alene? I helgene er det jo aldri kaldt. Til og med migaen (flua, fluene) legger seg og sover rett foran varmeovnen min. I natt var det faktisk varmere utenfor dyna (foran ovnen vel og merke, men likevel!). Da var det på med ullsokkene. Angrer på at jeg bare tok med meg ett par. BRR!

Jeg var på greskkurs på mandag. Her passer det inn med en surmunn. Det var ikke som forventet. Alle der hadde bodd i Hellas minst to år, alle snakket flytende gresk og alt foregikk på gresk. Dere kan tenke dere at jeg følte meg utenfor? YES! I tre timer bøyde vi verb (noe jeg utrolig nok kan), repeterte alfabetet (kan det også) og bøyde ord mellom han-, hun- og intetkjønn (det forstår jeg absolutt ikke). Det handlet altså bare om å skrive. Jeg vil lære og snakke. Hmmmmf. Jeg skal altså ikke tilbake, men det forsto dere kanskje?

Jordan og jeg snakker ikke gresk sammen. Jeg vet at den beste måten og lære gresk fort på er å snakke kun gresk med han. Men, da ville livet blitt ganske stille. Veeeldig stille.
Så. I går og i dag har jeg gravd meg selv ned mellom greske oppgavebøker og notatboken min. Bøyd verb så det suser. Har vondt i hånda og skrivemuskelen (finnes den?) i armen. Jeg har ikke skrevet for hånd på årevis, da blir det sånn.

Å le. Å elske. Å forstå. Å spise. Å huske. Å kutte. Å kjøre. Å vaske. Fortid. Nåtid. Framtid. Kjenner jeg blir litt sprøøøø.

I morgen (eller kanskje dagen etter heller) skal jeg pugge de. Wish me luck!

5 kommentarer:

 1. Det er ikke uten grunn at man sier at ting er "helt gresk" for å si det sånn! Jeg ser opp til deg som i det hele tatt har lært deg alfabetet, bare dét hadde vært en livsoppgave for seg selv her i gården.

  Og husk å lær Jordan norsk samtidig som han lærer deg gresk, da blir det dobbelt så morro :)

  SvarSlett
 2. Gresk ER vanskelig ! Skjønner deg godt. Husker da jeg lærte fransk på skolen og det var sånn 10 ganger så mye enklere og fransk er ikke det enkleste språket heller.

  Men bare fortsett å lær, så skal du se det blir enklere etter hvert :) Har lyst til å lære mer gresk selv, må bare få rumpa i gir.

  SvarSlett
 3. Så flink du er,som prøver selv! det er ikke noe enkelt, jeg kan bare snakke, men ikke skrive noe som helst:P:P

  SvarSlett
 4. Slik er det faktisk. Må lære grammatikken før en får snakke.. Jeg trodde gresken skulle komme mye fortere, men det er nok fordi gutta snakker albansk i tillegg.
  Men det er veldig gøy å plutselig merke at du forstår mer og kan bruke nye ord i hverdagen :) Stå på ;)

  SvarSlett
 5. Vi (jeg) blander ofte inn gresk i engelsken hehe. Så blir ofte noen greske ord og setninger her og der. men ellers snakker vi jo engelsk sammen, er jo ikke slik at vi babler i vei på gresk haha:P

  SvarSlett